Foto / Kako je izgledala potraga za Senadom Lončarom na Borijama kod Sarajeva

13. 08. 2019. u 09:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Znatan doprinos u potrazi za Senadom Lončarom su dali Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo i njihove kolege iz Posušja. Prepričali su tok potrage za Lončarem čije je beživotno tijelo pronađeno jučer, 12. augusta na Borijama kod Sarajeva.

Poznat identitet osobe pronađene na Borijama kod Sarajeva

Novogradskoj Gorskoj službi nestanak je porodica prijavila u nedjelju, 11. augusta sedam minuta prije ponoći. Nedugo poslije poziva su počeli sa potragom.

Potraga na Borijama kod Sarajeva - undefined

Foto: GSS Novi Grad Sarajevo: Potraga na Borijama kod Sarajeva

"Okupili smo ekipu, opremu, obavijestili Policijsku upravu Stari Grad i odmah  se uputili na lokaciju Borija odnosno mjesto nestanka", naveli su.

Zatim su razgovarali sa porodicom nestalog. Time su došli do podataka o Lončaru. Uslijedila je potraga na užem lokalitetu na mjestu gdje je posljednji put viđen. U potragu su se uključili i ostali pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo.

"Ulažemo napore i dajemo sve od sebe zajedno sa porodicom i prijateljima nestalog na temperaturi 39 stepeni - na teritoriji kontaminiranom minama, veliki broj zmija s kojim su se susreli potražni timovi u cilju pronalaska nestale osobe", objasnili su.

Potraga na Borijama kod Sarajeva - undefined

Foto: GSS Novi Grad Sarajevo: Potraga na Borijama kod Sarajeva

Dobili su pomoć kolega iz Posušja.

Intenzivna potraga je okončana u 15:15 sati kada su pronašli beživotno tijelo. Porodica je potvrdila da je riječ o nestalom Senadu Lončaru. Policija je izvršila uviđaj.

Potraga na Borijama kod Sarajeva - undefined

Foto: GSS Novi Grad Sarajevo: Potraga na Borijama kod Sarajeva

Na Borijama kod Sarajeva pronađeno beživotno tijelo muškarca

Mrtvozornik je potvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem. Pretpostavlja se da je preminuo uslijed dehidracije.

Na dan kada je prijavljen njegov nestanak, 11. augusta, Lončar je čuvao ovce u mjestu Borije kod Sarajeva. Nakon što se nije vratio kući, porodica je prijavila nestanak.

Tagovi: GSS potraga nestali

NEMA KOMENTARA