Kako je došlo do strašnog sudara autobusa i kamiona: Zavladala je vriska

Radiosarajevo.ba
Kako je došlo do strašnog sudara autobusa i kamiona: Zavladala je vriska
Foto: Facebook / Udes kod Banja Luke

Na regionalnom putu Banja Luka-Čađavica jučer su se sudarili autobus i kamion. Slike s mjesta nezgode bile su strašne, a epilog je petero povrijeđenih, i to vozač autobusa i četvero putnika, od kojih troje, na sreću, lakše.

Kako je došlo do ovog snažnog udesa ispričali su očevici i putnici.

"Dolaskom u krivinu vidjeli smo kamion, čija je prikolica prešla u našu stranu i vozač je nije mogao izbjeći. Osjetila sam jak udar i pala sam na pod, a zatim sam vidjela da je vozač autobusa teško povrijeđen i da mu noga jako krvavi", prepričala je jedna od putnica za Srpskainfo.

Očevici nesreće ispričali su da je prizor poslije sudara bio stravičan.

"Naišao sam samo nekoliko minuta nakon što se desila nesreća i prizor je bio užasan. Autobus je bio sav slupan sa vozačeve strane, a vidio sam da su vatrogasci morali sjeći lim kako bi izvukli povrijeđene", kazao je jedan od očevidaca.

Dodaje da je vozaču noga bila sva slomljena i da je jako krvarila, ali da je on bio u prilično svjesnom stanju i nije paničario.

"Vidio sam da je još jedan čovjek takođe teško bio teško povrijeđen, u njih je direktno udarila prilikolica kamiona i ona je doslovno pokidala autobus na mjestu gdje su oni sjedili", istakao je ovaj svjedok.

On je dodao da je od ostalih putnika u autobusu čuo kako se nesreća dogodila i da prema njihovim informacijama nema krivice vozača autobusa, ali ni kamiona.

"Kamion je išao iz pravca Banja Luke prema Manjači i ispred njega je išao automobil 'peugeot'. Navodno je nakon izlaska iz krivine taj automobil naglo zakočio i skrenuo lijevo prema Rekavicama. Kada je vozač kamiona vidio da se ovaj automobil zaustavlja on je krenuo kočiti i tada je zaplesala prikolica kamiona i prešla u suprotno stranu i udarila u autobus", rekao je.

Kazao je da su putnici ispričali da je tim automobilom upravljala djevojka, koja se nije ni zaustavila nakon nesreće, nego je nastavila put.

"Čuo sam da je vozač kamiona zapisao njene registracije i da je rekao policiji i da su policajci tragali za njom", dodao je.

Jedna od putnica iz autobusu ispričala je da je nakon nesreće vozač bio priseban i da je zamolio ostale putnike da pomognu čovjeku koji je sjedio iza njega, a koji je takođe bio povrijeđen.

"Sjedila sam naprijed kada smo u vidjeli kamion čija je prikolica skroz na našoj strani i vidjela sam da će da nas udari. Brzo sam se uhvatila za šipku da ne ispadnem jer sam shvatila da nema šanse da izbjegnemo udar. Zavladala je panika i vriska, a i ja sam se dobro ugruvala", dodala je ona.

Vozač autobusa Ljubiša R. primljen je u bolnicu s teškim povredama donjih ekstremiteta i van životne je opasnosti. On je operisan i ostaje na liječenju u UKC RS

Iz UKC-a su naveli i da je pacijent Ž. D. (54) primljen s teškim povredama donjih ekstremiteta i van životne je opasnosti. Pacijentkinja G. M. (27) je primljena s lakim povredama, kao i G. M. (46), koja je nakon terapijske i dijagnostičke obrade puštena na kućno liječenje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije