Podignuta optužnica / Kako je bankarka iz Sarajeva zgrnula 106.000 KM

14. 01. 2022. u 15:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu sarajevskog Tužilaštva protiv Elvede Čaušević zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Optužena se tereti da je od marta 2008. do septembra 2011. godine obavljajući poslove voditelja poslovnice UniCredit banke u Sarajevu sačinjavala naloge za više klijenata banke koji nisu zahtjevali kredite po Visa Clasic karticama, niti povećanje limita za tekuće račune.

Tako je potpisujući se u ime klijenta i banke vršila odobrenje Visa Clasic kredita i povećanje prekoračenja na računu za fizičke osobe, a novac zadržavala sa sebe. Radi se o 65.000 KM.

Istovremeno, optužena se tereti da je prilikom punjenja bankomata unosila manje novčane iznose od onih podignutih iz trezora. Utvrđena razlika između podignutog i položenog novca je 41.000 KM koji je optužena zadržala za sebe.

Postupajući tužilac predložio je u optužnici zabranu obavljanja funkcije u trajanju od tri godine, računajući od dana pravosnažnosti. Također je predloženo sudu da optužena nadoknadi štetu u iznosu od 106.000 KM koju je pričinila banci, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA