Kad Mirsad popije, Hitna ne miruje: Kupili ga s asfalta, ušivali, vadili iz Miljacke...

Radiosarajevo.ba
Kad Mirsad popije, Hitna ne miruje: Kupili ga s asfalta, ušivali, vadili iz Miljacke...
Foto: Arhiv / Ilustracija ( Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Prenijeli smo da je 25. juna  nepoznati muškarac, koji je bio u alkoholiziranom stanju, pao u Miljacku nakon što je, kako su naveli, zaspao sjedeći na zidu korita rijeke u blizini tramvajske stanice na Skenderiji!?

Odmah po dojavi o ovom slučaju na teren je izašla policija i jedna ekipa hitne pomoći.

Muškarac je, srećom, izvučen iz rijeke i prebačen je na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu kako bi mu se ukazala pomoć.

No, kako Radiosarajevo.ba saznaje, to je tog dana bila treća intervencija Hitne pomoći zbog istog čovjeka! 

Riječ je o 67-godišnjem Mirsadu koji je u utorak baš odlučio "zadeverati " i policiju i Hitnu pomoć.

Najprije je, saznajemo, Mirsad u pijanom stanju pao ispred kafane na Autobusnom kolodvoru Ilidža (poznati Terminalu), gdje je razbio glavu iz ozbiljno se ozlijedio.

Kako je uobičajeno u tim situacijama, morala je intervenirati i policija i ekipa Hitne pomoći Sarajevo, te povrijeđeni čovjek prebačen na sarajevski CUM.

Međutim, dva do tri sada kasnije nakon što mu je pružena ljekarska pomoć, Hitna pomoć i policija su ponovo pozvani.

Ovaj put iz "Sara Centra", opet na Ilidži. Kada su stigli na mjesto događaja, policajci i medicinari bili su nemalo iznenađeni kada su ponovo pronašli Mirsada.

Noseći lozovaču, pao je i ponovo zadobio povrede! Samo ovaj put na drugoj strani glave.

Ekipe su ga ponovo medicinske zbrinule, no Mirsad nije odustajao te se njegova odiseja po sarajevskim kafanama i javnim mjestima nastavila dok nije završio u rijeci!

Sve je kažu podsjećalo na scene čuvenog filma "Ovo malo duše" legendarnog Ademira Kenovića kada "Latif nesreća" (Saša Petrović) uspije "popiti" i jabuke i otoman.

"Nema para, nema jabuka. Bog nas je prokleo", govorio je Latif dok su ga penjali na konjsku zapregu, sve uz pjesmu "Butum Tuzlu, opasala guja"...

Šalu nastranu, policajci i medicinski radnici na terenu kažu nam da bi bila sretna okolnost kada bi se osobe u pripitom stanju zadržavale ili na drugi način zbrinjavale do otrježnjenja. To bi, vele, umanjilo troškove državi, ali i omogućilo da se pomoć ukaže brojnim bolesnicima koji su tog dana čekali da našeg Mirsada po ko zna koji put pokupe sa sarajevskih ulica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije