Jedna sarajevska benzinska pumpa za mjesec dana opljačkana tri puta

Radiosarajevo.ba
Jedna sarajevska benzinska pumpa za mjesec dana opljačkana tri puta

Pljačkanje pumpi u Sarajevu u posljednje vrijeme postalo je sve češće. Na meti razbojnika je Hifa pumpa u sarajevskom naselju Bistrik u ulici Put mladih muslimana.

Tako je ova pumpa u posljednjih 30 dana opljačkana tri puta.

Oružana pljačka na Bistriku: Oteli novac i cigarete uz prijetnju automatskom puškom

Posljednja pljačka dogodila se u nedjelju oko 02.40 sati, a krivično djelo izvršila je osoba N.N. Razbojništvo je izvršeno i nad radnikom na benzinskoj pumpi, a uz prijetnju nožem, otuđena je određena suma novca.

Opljačkana pumpa u Sarajevu 

Samo devet dana prije toga, u petak 4. septembra 15 minuta prije ponoći opljačkana je ova benzinska pumpa uz prijetnju pištoljem. Dva nepoznata lica naoružana pištoljem od radnika su oduzela neutvrđenu sumu novca.

Opljačkali Hifinu pumpu uz prijetnju oružjem 

Dvadesetčetvrtog augusta četiri nepoznata lica izvršila su oko 5.25 sati oružanu pljačku na Hifi. Tom prilikom maskirana lica su uz prijetnju vatrenim oružjem - automatskom puškom, ukrala određenu sumu novca i neutvrđenu količinu cigareta.

Sve tri pljačke prijavljene su pripadnicima Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, o čemu je obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Još uvijek se radi na identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije