Jedna osoba uhapšena radi teških krađa

Radiosarajevo.ba
Jedna osoba uhapšena radi teških krađa

Osoba inicajala H.J., rođen 1981.godine, nastanjen u Sarajevu, lišen je slobode od strane policijskih službenika Prve PU zbog postojanja osnova sumnje da je  počinio krivična djela iz člana 287., 239. KZ F BiH (Teška krađa, Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga) i člana 52. ZONDINOIM-a. 

Postoje osnovi sumnje da je isti u proteklom periodu na području općine Centar Sarajevo, počinio više krivičnih djela teških krađa, te je na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen pretres kuće u ulici Husage Ćišića, općina Centar Sarajevo, koju privremeno koristi H.J.

Tom prilikom pronađena je i oduzeta veća količina provalničkog alata, zlatnog nakita, 20 komada metaka cal. 9 mm, jedna kesa sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i drugi predmeti koji najvjerovatnije potiču iz krivičnih djela. 

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.J. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije