Jedna osoba preminula nakon ranjavanja iz lovačke puške

Radiosarajevo.ba
Jedna osoba preminula nakon ranjavanja iz lovačke puške
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Policijskoj stanici Gacko sinoć, oko 20.30 sati prijavljeno je da je jedno lice ranjeno iz lovačke puške u mjestu Borač, općina Gacko.

Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta zajedno sa medicinskim osobljem Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Gacko.

Na licu mjesta je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je lice inicijala H.F. tokom boravka u lovu, iz lovačke puške ranilo lice inicijala E.F. Ranjeno lice je uslijed zadobijenih povreda preminulo u vozilu Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Gacko.

Uz konsultacije sa dežurnim tužiocem Okružnog tužilaštva u Trebinje događaj je kvalifikovan kao krivično djelo „Nehatno lišenje života“, a uviđaj je naloženo da izvrše policijski službenici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Trebinje i Policijske stanice Gacko 30. jula 2016. godine, koji je u toku.

Lice inicijala H.F. je lišen slobode i od njega je uz potvrdu o oduzimanju predmeta oduzeta jedna lovačka puška.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentiranju navedenog krivičnog djela, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Trebinje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije