Jedan od najzloglasnijih kriminalaca: Adnan Šerak iz KPZ Zenica prebačen u Sarajevo

N. K.
Jedan od najzloglasnijih kriminalaca: Adnan Šerak iz KPZ Zenica prebačen u Sarajevo
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Adnan Šerak

Adnan Šerak, "žestoki momak" iz Ilijaš, i jedan od najopasnijih bh. kriminalaca, prebačen je iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica u KPZ Sarajevo, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Prema informacijama do kojih smo došli, Šerak je iz Zenice prebačen u Sarajevo zbog sigurnosnih razloga.

Njegov "dolazak" u KP Miljacka osiguraval se jake policijske snage.

Sarajevo: Uhapšen jedan od najzloglasnijih kriminalaca u BiH, Adnan Šerak

Pobjegao jedan od najzloglasnijih kriminalaca u BiH: Adnanu Šeraku se izgubio svaki trag

Podsjećamo, Šerak je 22. septembra prošle godine dobio 30-dnevni dopust iz KPZ-a Zenica zbog liječenja akutne bolesti, te da bi navodno pomogao roditeljima da se spreme za zimu.

Sud u Sarajevu je pustio Šeraka i pored negativnog mišljenja koje im je dostavilo rukovodstvo KPZ-a Zenica, u kojem je navedeno da se ne slažu sa puštanjem ovog zatvorenika iz zatvora "zbog sigurnosne situacije".

Nakon puštanja, Šerak je više od mjesec dana proveo u bjekstvu, da bi ga pripadnici MUP-a KS uhapsili 25. novembra prošle godine u Sarajevu.

Vrhovni sud FBiH je prije godinu ukinuo presudu Kantonalnog suda u Zenici kojoj je on 2015. godine osuđen na sedam godina zatvora jer je nasmrt pretukao zatvorenika Dženana Džaku.

Njegov predmet je vraćen Kantonalnom sudu u Zenici na ponovni postupak suđenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije