Jaka eksplozija u centru Sarajeva: Oštećen stan, nema povrijeđenih

0
Radiosarajevo.ba
Jaka eksplozija u centru Sarajeva: Oštećen stan, nema povrijeđenih
Foto: Arhiv / Ilustracija / U tekstu nije događaj sa slike

Sinoć u 20.55 sati obaviještena je dežurna služba Druge Policijeske uprave da je u ul. Odobašina, područje općine Centar Sarajevo, došlo do eksplozije.

"Dolaskom na mjesto nesreće policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je ispred zgrade u ul. Odobašina došlo do eksplozije nepoznate eksplozivne naprave te da je tom prilikom došlo do oštećenja na vanjskoj, aluminijskoj roletni stana vlasništvo O.M. iz Sarajeva. Od posljedica djelovanja eksplozivne naprave nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na zgradi pričinjena materijalna šteta", saopćeno je iz MUP-a KS.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijem ovlaštenju će uviđaj na licu mjesta će biti obavljen kada se za to steknu uslovi.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije