KS / Izvještaj MUP-a Kantona Sarajevo o pronalasku dva beživotna tijela u hotelu Alem

12. 07. 2019. u 10:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 18

Dana 11. jula 2019. godine u 10 sati i 40 minuta obaviještena je dežurna služba Treće PU da su u unutrašnjosti hotela "Alem", lociranog u ulici Put mladih Muslimana, općina Novo Sarajevo, pronađena dva beživotna tijela.

Na lice mjesta upućeni policijski službenici koji su potvrdili navode iz prijave, zatekavši u unutrašnjosti hotela, dva beživotna tijela (muško i žensko) sa vidnim povredama nanesenim vatrenim oružjem.

Na mjestu događaja dežurni ljekar ZZHMP Kantona Sarajevo je konstatovao smrt dvije osobe, nastale najvjerovatnije dejstvom vatrenim oružjem.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama, koje su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažovanje sudskog vještaka medicinske struke.

Izvršenim uviđajnim radnjama konstatovano je da je u pomenutom događaju došlo do ubistva i samoubistva upotrebom vatrenog oružja, a okolnosti događaja će biti utvrđene naknadnim vještačenjima naloženim od strane postupajućeg tužioca.

Beživotna tijela su, po naredbi tužioca, prevezena u prosekturu Bare, gdje će biti izvršena obdukcija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog događaja.

NEMA KOMENTARA