... / Iz zatvora u Zenici sinoć u ponoć pobjegao osuđenik, u toku velika potraga

14. 06. 2021. u 19:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nermin Ademović, zatvorenik u Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Zenica, sinoć u ponoć je pobjegao iz ove ustanove, potvrđeno je za portal Radiodsarajevo.ba.

Informaciju nam je potvrdio Redžo Kahrić, direktor Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Zenica, koji je dodao da je u toku velika policijska potraga za njih u cijeloj Bosni i Hercegovini.

"Ademović je tačno u ponoć pobjegao iz naše ustanove. Mi smo raspisali potjernicu i u tokuje velika potraga. Iskren da budem, iznenađen sam njegovim bijegom jer se radi o zatvoreniku koji se primjereno ponašao i koji je u više navrata zbog dobrog ponašanja koristio mnoge vanzavodske pogodnosti. Bio na vikendu i uvijek se vraćao u zatvor. Uskoro je trebao i na godišnji odmor", priča Kahrić za naš portal.

On je naglasio da je Ademović u zeničkom zatvoru od 2010. godine, gdje je stigao na izdržavanje 16-godišnje kazne za razbojništvo.

"Uskoro je mogao i izaći iz zatvora. U našem zatvoru je volio raditi. Bio je u društvenom restoranu", dodao je Kahrić.

Direktor KPZ Zenica nam je i otkrio kako je zatvorenik pobjegao.

"Nermin je bio u bašti oko ponoći, a onda je preskočio ogradu i pobjegao je. Sjedio je sa još jednim osuđenikom koji je kuhar. Kada je hukar otišao da napravi jaja zatvorskom policajcu, Ademović je to iskoristio, preskočio ogradu i pobjegao", dodao je Kahrić, za portal Radiosarajevo.ba, koji Ademović oženio djevojkom iz Sarajeva te da mu je to otkrila jedna od Nerminovih sestara.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)