Iz sarajevskog MUP-a oglasili se o pucnjavi u kojoj je ranjena jedna osoba

0
Radiosarajevo.ba
Iz sarajevskog MUP-a oglasili se o pucnjavi u kojoj je ranjena jedna osoba
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Jučer je na lokalitetu Blažuja u općini Ilidža došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedna osoba povrijeđena.

Danas su se o ovom slučaju oglasili i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako su naveli, jučer ujutro, 1. juna, u 7.50 sati, Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo obaviješten je da je u ulici Mratnjevače, općina Ilidža, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica kojom prilikom je povrijeđena jedna osoba.

Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su zatekli povrijeđeno lice S.L., rođen 1971. godine u Jablanici.

"Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom i u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod istog konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, te je zadržan na daljem liječenju.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela", saopćeno je iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije