Oglasili se iz kompanije Centrotrans o napadu na vozače na Čengić Vili

2
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz kompanije Centrotrans o napadu na vozače na Čengić Vili
FOTO: Radiosarajevo.ba / Incident na Čengić Vili

Iz kompanije Centrotrans oglasili su se o jučerašnjem napadu na njihove vozače, koji se u poslijepodnevnim satima desio na tramvajskoj okretaljci u sarajevskom naselju Čengić Vila.

Kompanija Centrotrans punih 75 godina obavlja javni prijevoz putnika. Generacije njenih uposlenika educirani su da budu na usluzi našim korisnicima i istima pruže maksimalno kvalitetnu uslugu.

"Zbog takvog pristupa njenih uposlenika i odnosa prema putnicima iz godine u godinu raste broj korisnika koji svoje potrebe za prijevozom rješavaju koristeći usluge Centrotransa. Takav odnos je i na području Kantona Sarajevo.

Ističemo da naše vozno osoblje, prilikom ulaska u autobus kako se to radi i u svim evropskim gradovima, od putnika traži da pokaže voznu kartu ili kod istog kupi kartu za prijevoz. Na žalost, među desetine hiljada putnika, koje Centrotrans dnevno prevozi na području Kantona Sarajevo, nađu se i oni koji nisu spremni poštivati ustaljena pravila i platiti kartu za uslugu koju pruža naša kompanija", ističu iz ove kompanije.

Naglašavaju kako vandalski napad na njihove vozače pokazuje svu težinu i složenost posla koji oni obavljaju.

"Očito je da u ovome gradu, obavljanje prijevoza i pošten i odgovoran rad, te poštivanje propisa i uspostavljenih pravila mogu vas dovesti u opasnost i ugroziti vašu sigurnost.

Imajući u vidu da naše vozno osoblje obavlja iznimno važnu ulogu u prijevozu građana, od nadležni policijski i drugi organi te institucija Kantona Sarajevo, očekujemo da poduzmu sve potrebne radnje kako bi se kaznili počinioci ovoga vandalskog čina te da iznađu adekvatna rješenja kako bi se ovakvi napadi na vozno osoblje u budućnosti spriječili. Također, očekujemo od građana i korisnika naših usluga da osude ovakvo nasilničko ponašanje pojedinaca te podrže rad našeg voznog osoblja.

Sa svoje strane poduzet ćemo sve što je potrebno kako bi naši korisnici usluga i dalje imali pravovremenu i kvalitetnu prijevoznu uslugu", poručili su iz kompanije Centrotrans. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije