Iz džamije ukradeni dobrovoljni prilozi i tehnički aparati

Radiosarajevo.ba
Iz džamije ukradeni dobrovoljni prilozi i tehnički aparati

Policijska uprava u Zenici je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostavila prijavu i izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv osobe B.A., rođene 1984. godine iz Zenice, zbog osnova sumnje da je počinila više krivičnih djela "teška krađa“.

Kako je utvrđeno, prijavljena osoba je u proteklom periodu na području općine Zenica izvršila tri teške krađe provaljivanjem u vjerske objekte - džamije, u mjestima Pridražići i Vjetrenice, iz kojih je otuđila određenu količinu novca iz kase dobrovoljnih priloga, te tehničke aparate iz učionica za vjersku pouku. 

Ova osoba je prijavljena i za izvršenje teške krađe u decembru prošle godine, u objekt u vlasništvu M.M., kada je otuđen alat. 

Aktivnostima, mjerama i radnjama poduzetim od policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave i u Zenici, predmetna krivična djela su rasvijetljena, a počinilac je procesuiran i prijavljen nadležnom tužilaštvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije