! / Istraga ubistva biznismena iz BL kojeg je voljela cijela BiH: Gajić ostao iza rešetaka

08. 11. 2019. u 13:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 20

Bokser Rodoljub Gajić (35) iz Banje Luke, koji je sumnjiči da je učestvovao u likvidaciji vlasnika Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića iz Pala, kao i ranjavanju Gorana Ilića, produžen je pritvor za još dva mjeseca, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Odluku o produženju pritvora bišem uposleniku Sector Securityja donio je Vrhovni sud Republike Srpske.

"Gajić će iza rešetaka ostati do 10. januara iduće godine, u slučaju da mu se ne produži pritvor", potvrđeno je za naš portal.

Jezivo: Gajić ubicama otkrio sve, a pogledajte ga na Krunićevoj sahrani

Rodoljub Gajić je na sahrani vlasnika Sectora Securityja Slaviše Krunića nosio sanduk, te ga spustio u raku i sve vrijeme stajao kraj porodice ubijenog. Ovo potvrđuju fotografije fotoreportera Srpskainfo i Radiosarajevo.ba. "Učestvovao je u ubistvu, a s nama sutradan plakao. Dao čitulju u novinama, bio na sahrani... Bože, ima li te?

Podsjetimo, Gajić se tereti da je ubicama odavao podatke o Krunićevom kretanju i njegovim aktivnostima.

Krunić, biznismen iz Banje Luke koji je zbog svojih stavova o Bosni i Hercegovini bio omiljen u cijeloj državi, ubijen je 22. aprila, zajedno sa pratiteljem Pavlovićem, iz automatskih pušaka u sačekuši u blizini imanja u Glamočanima kod Laktaša.

U razmjeni vatre ubijen je i osuđivani kriminalac Željko Kovačević iz Banje Luke.

Gajić je bio Krunićev čovjek od povjerenja, a prema nepotvrđenim informacijama, izdao ga je jer je Kovačeviću dugovao novac.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba pratila je sahranu Krunića u Glamočanima, nedaleko od porodične kuće biznismena. Tada se na snimkama vidi i Gajić, koji je došao da isprati Krunića na vječni počinak. 

Ovo potvrđuju fotografije fotoreportera Srpskainfo i Radiosarajevo.ba.

Zbog zločina su uhapšeni  i pritvoreni još Emilio Baldo (55) i Benedi Đukanović (42). Baldi prizvor ističe 23. januara iduće godine, a Đukanoviću 12. decembra 2019.

Pogledajte Gajića na sahrani Krunića: 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA