Istraga u pokušaju ubistva u BiH: Velika potraga za napadačem koji je izrešetao vlasnika kafane

2
Radiosarajevo.ba
Istraga u pokušaju ubistva u BiH: Velika potraga za napadačem koji je izrešetao vlasnika kafane
Foto: RAS Srbija / Policija / Ilustracija

Policija još uvijek traga za napadačem koji je hicima iz malokalibarskog pištolja izrešetao vlasnik lokala "Naša Kafana" Radu Simića, koji je pogođen u stomak i noge.

Ova informacija potvrđrna je Glasu Srpske.

Motiv ovog oružanog napada se još istražuje. Prema nezvaničnim informacijama, policija ima određena saznanja od napadaču.

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Povrijeđeni Simić je, nakon što mu je ukazana pomoć u bolnici u Zvorniku, prevezen u Univerzitetsko klinički centar u Tuzli na dalje liječenje gdje zadržan.

Iz Policijske uprave Zvornik saopćeno je da se sve desilo prvog dana Nove godine i da je slučaj okarakterisan kao pokušaj ubistva.

"Policijskoj stanici Zvornik oko pet sati prijavljeno je da je u blizini jednog ugostiteljskog objekta na području Zvornika nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja u pravcu R. S. Nakon pucnjave napadač se udaljio u nepoznatom pravcu", navedeno je u saopćenju.

R. S. je nakon ukazane ljekarske pomoći u zvorničkoj bolnici upućen na dalje liječenje u Univerzitetski klinički centar Tuzla, saopćeno je iz PU Zvornik.

Naglašava se da pripadnici ove uprave preduzimaju sve neophodne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

Iz zvorničke bolnice ranije je za medije potvrđeno da je pacijent zadobio prostrelnu ranu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije