Istraga o napadu ispred BKC-a: Osumnjičeni od ranije poznat policiji

Radiosarajevo.ba
Istraga o napadu ispred BKC-a: Osumnjičeni od ranije poznat policiji

Dežurni sudija Kantonalnog suda u Sarajevu prhvatio je prijedlog Tužilaštva te odredio je jednomjesečni pritvor tridesetšestogodišnjem Mahiru Kuldiji, koji se sumnjiči za pokušaj ubistva dvojice zaštitara u novogodišnjoj noći u prostorijama Bosanskog kulturnog centra.

Osumnjičeni Kuldija je odranije poznat policiji. U januaru prošle godine je fizički napao Eldana Č. u ugostiteljskom objektu Mystic na Marin-Dvoru, nakon čega ga je više puta udario nožem i pobjegao. Žrtvi su tada ljekari konstatovali ubodne rane lijeve nadlaktice i podlaktice, te lijeve strane grudnog koša. Nakon ovog incidenta, Kuldija je pobjegao, ali je kasnije uhapšen zbog nanošenja lakih tjelesnih povreda, otkriva Oslobođenje.

Podsjećanja radi, Kuldija se u prostorijama BKC-a sukobio sa zaštitarima agencije, koja je bila angažirana na manifestaciji koja se održavala povodom dočeka Nove godine, Ibrom Š. (1982) i Malikom H. (1983), te im nanio teške povrede. Zaštitari su prevezeni u Kliniku urgentne medicine KCUS-a gdje su zbrinuti.

Ibro Š. je u napadu zadobio ubodnu ranu vrata, desne strane grudnog koša i desne šake, te je odmah operisan i smješten na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, a njegovo stanje je i jučer bilo izuzetno teško. Malik H. je zadobio ubodnu ranu lijevog pazuha, te dvije ubodne rane stomaka, te je i on operiran po prijemu u bolnicu i smješten na Kliniku za abdomenalnu hirurgiju. Ipak, za razliku od kolege, on je stabilnih vitalnih parametara, komunikativan i svjestan.

Šta je prethodilo sukobu u BKC-u između zaštitara i osumnjičenog, za sada nije poznato. Ibro Š. je čak tokom sukoba napadaču pokušao oteti nož, zbog čega je i zadobio povrede šake.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije