Istraga o likvidaciji Čede Đokića tapka u mjestu?

Radiosarajevo.ba
Istraga o likvidaciji Čede Đokića tapka u mjestu?
Iako je prošlo skoro petnaestak dana od likvidacije Čade Đokića u Zvorniku, istraga o ovom slučaju još tapka u mjestu.

Naime, Đokić je 1. augusta ubijen na svom balkonu dok je pio jutarnju kafu i to iz snajpera.

Kako piše Avaz, od tada pa do danas, istraga u ovom slučaju nije napravila značajan pomak. Iako je bilo nekoliko privođenja policija nije uspijela dobiti nikakav konkretan trag koji bi istragu okrenuo u pravom smijeru a na kraju doveo i do ubice ili grupe koja je organizirala ubistvo, koje po svemu liči na organiziranu mafijašku likvidaciju.

Još uvijek nema informacija iz policije da li su snimci sa sigurnosnih kamera, koje su nedavno postavljene u Zvorniku, donijeli ikakve detalje koje bi pomjerile istragu. Pouzdano je utvrđeno da je ubijen jednim metkom, kalibra 7,9 mm. O mjestu s kojeg je ubica pucao prema Đokiću, ipak postoji nekoliko špekulacija. Jedna čak govori da je ubica pucao iz Malog Zvornika (Srbija) te da je tako uspio ostati neotkriven do sada, s obzirom da se u samom trenutku ubistva nalazio na teritoriji druge države. 

Svakako najzvučnije ime koje je dovedeno u vezu s ubistvo jeste Filip Korać. On je uhapšen dva dana nakon ubistva u pokušaju ilegalnog prelaska rijeke Drine prema Srbiji i to čamcem. Korać važi za bliskog saradnika Luke Bajovića, jednog od šefova kriminalnog miljea Srbije. Korać je međutim pušten na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije