Ispitivanja zbog silovanja djevojčice u Zenici, potraga za osumnjičenim

Radiosarajevo.ba
Ispitivanja zbog silovanja djevojčice u Zenici, potraga za osumnjičenim

Zenička policija uhapsila je sinoć dvije osoobe koje se dovode u vezu s jučerašnjim silovanjem 11-ogodišnje djevojčice, potvrdila je za Radiosarajevo.ba Aldina Ahmić, portparolka MUP-a Zeničko–dobojskog kantona. 

Kako nam je pojasnila, uhapšene osobe su na ispitivanju kako bi pomogli u rasvjetljavanju cijelog slučaja. Za sada se uhapšenima ne stavlja na teret silovanje, ali se traga za pravim krivcem.

Jedan od uhapšenih, kako saznajemo, nekoliko puta je osuđivan zbog trgovine narkoticima i više puta je bio u zatvoru. Podsjećamo, jedanaestogodišnja djevojčica silovana je u zeničkom naselju Londža dok se vraćala iz škole.

Odmah nakon događaja je hospitalizirana zbog teških povreda, a u Kantonalnoj bolnici Zenica nam je potvrđeno da je djevojčica sinoć operirana, smještena na odjeljenju Dječije hirurgije i njeno zdravstveno stanje je stabilno. Uviđaj su obavili dežurni kantonalni tužilac i pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije