Ismir Jusko: Završena istraga u vezi sa samoubistvom maloljetnog Mahira

Radiosarajevo.ba
Ismir Jusko: Završena istraga u vezi sa samoubistvom maloljetnog Mahira

Ministar za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo Ismir Jusko prvi radni dan u novoj 2016. godini počeo je gostovanjem u centralnoj-informativnoj emisiji Danas BH radija 1, odgovarajući na aktualna pitanja iz domena maloljetničke delinkvencije, sigurnosti, borbe protiv terorizma, Zakona o MUP-u itd.

Lovrenović uputio poruku zlostavljačima malog Mahira: Vi ste sadisti i vrlo brzo ćete odgovarati

Ministarstvo je završilo svoj dio posla u vezi s istragom samoubistva maloljetnog Mahira i predmet proslijedilo kantonalnom Tužilaštvu.

Otvoreno pismo Alise Mahmutović: 'Maloljetni sadisti otjerali su mi dijete u smrt'

Jusko je naglasio da se određeni Zakoni moraju modificirati posebno kada je u pitanju vršnjačko nasilje i maloljetna delinkvencija.

"Postoji takozvani sistem individualizacije kazne što znači da osobu koja je počinila određeno krivično djelo, kao što je npr. vršnjačko nasilje, kada je adekvatno kaznite, vi automatski šaljete svima ostalima signal šta se dešava kada se napravi takvo djelo. Automatski vi tim pristupom represivnog djelovanja preventivno utječete na sve ostale", kazao je Jusko.

"Definitivno je vrijeme za izmjene Zakona o maloljetničkoj delikvenciji. Ovaj Zakon treba da se pooštri jer je naša kaznena politika izuzetno loša, a mora djelovati i preventivno i represivno", izjavio je tokom gostovanja u emisiji BH radija 1 ministar za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo Ismir Jusko.

Izjasnite se u anketi: Smatrate li da maloljetne počinitelje vršnjačkog nasilja treba procesuirati na sudu?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije