Irfan Nefić: Osumnjičeni se ubio iz vatrenog oružja, ubistvo uznemirilo javnost

Radiosarajevo.ba
Irfan Nefić: Osumnjičeni se ubio iz vatrenog oružja, ubistvo uznemirilo javnost

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz koordinaciju tužiteljice Kantona Sarajevo, pronašli su danas osobu koja se sumnjiči da je sinoć usmrtila Sadetu Alomerović i teško ranila njenog brata Sameda, a koja nije davala znakove života, potvrdio je to u izjavi za Anadolu Agency (AA) glasnogovornik MUP-a KS-a Irfan Nefić.

Nakon što je sinoć u ulici Patriotske lige do broja 48 iz vatrenog oružja osumnjičeni Rasim Pljevljak, rođen 1972. godine, usmrtio Sadetu Alomerović i teže ranio njenog brata Sameda, pripadnici MUP-a KS-a i SIPA-e su nakon poduzetih potrebnih mjera danas oko 15 sati pronašli njegovo beživotno tijelo iznad Stojčevca u općini Ilidža.

"Osoba je izvršila samoubistvo, i to upotrebom vatrenog oružja. Na mjesto događaja je izašla tužiteljica, policijski službenici MUP-a KS-a i SIPA-e, sudski vještak medicinske struke i trenutno je u toku uviđaj. Naši policijski službenici će nakon cjelokupnog dokumentovanja događaja, o svemu što je potrebno obavijestiti javnost", rekao je Nefić.

Pretpostavlja se da je motiv ubistva ljubomora jer su Alomerović i Pljevljak prethodno bili u vezi.

Nefić je potvrdio da se radi o pripadniku Državne agencije za istrage i zaštitu. Nefić je izrazio žaljenje i suosjećanje s porodicom, dodavši da je ovaj događaj uznemirio mnoge građane Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije