Intenzivirana potraga za dječakom iz Begovog Hana i Almirom Gluhićem

Radiosarajevo.ba
Intenzivirana potraga za dječakom iz Begovog Hana i Almirom Gluhićem
Foto: FUCZ / Potraga za nestalim osobama

Jutros je intenzivirana potraga za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali Mračajski potok u mjestu Begov Han i za Almirom Gluhićem iz Zavidovića, a za kojeg se pretpostavlja da se nalazi u rijeci u Bosni, poručili su iz Federalne uprave civilne zaštite.

U potragu je uključeno 40 pripadnika civilne zaštite. U potrazi se koristi šest čamaca s timovima za spašavanje na vodi.

Angažovan je Sportsko-rekreativni klub Neretva.

Potraga će se vršiti koritom rijeke Bosne od Begovog Hana do Doboja, a u zavisnosti od okolnosti na terenu potraga će biti proširena, naglasili su iz Federalne uprave civilne zaštite.

U potragu su uključeni timovi Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, te Civilne zaštite i Gorske službe spašavanja Žepče.

Osim njih, u potrazi pomažu članovi porodice, mještani i lovci.

Kako je navedeno u saopštenju, potragu na vodi otežava smanjena vidljivost uslijed zamućenosti rijeke Bosne, što je onemogućilo angažman ronilaca.

Probleme stvaraju velike nakupine smeća, otpadnog materijala i minska polja na obalama rijeke.

Zato je Federalna uprava civilne zaštite pozvala one koji učestvuju u potrazi na oprez.

Za dječakom iz Begovog Hana se traga već deset dana, a za Gluhovićem od 2. maja.

Potraga za Gluhovićem je od 5. maja fokusirana na rijeku Bosnu jer su taj dan pronađeni njegova odjeća i stvari na obali ove rijeke u mjestu Porobići, podsjetili su iz Federalne uprave civilne zaštite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije