Incident u Šipovu: Bacao flaše iz BMW i povrijedio policajce

3
Radiosarajevo.ba
Incident u Šipovu: Bacao flaše iz BMW i povrijedio policajce
Tužilaštvo BiH / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Milan T. (31) iz Šipova uhapšen je zbog sumnje da je povrijedio policajace koji su intervenisali zbog bacanja flaša iz automobila i stvaranja buke naglim startovanjem BMW-a i škripom guma.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Mrkonjić Grad, navodeći inicijale, incident se desio u nedjelju, a dva policajca su zadobila lakše povrede.

Navode da je policiji 17. jula oko 9.30 sati prijavljeno da M. T. iz Šipova, upravljajući vozilom BMW, u centru grada stvara buku i škripu, te izbacuje flaše iz vozila u pokretu.

Dr. Edhem Čustović: 'Ovo je Mia Stanić, istraživačica iz Bosne koja je otkrila popravku ljudske DNK'

Dr. Edhem Čustović: 'Ovo je Mia Stanić, istraživačica iz Bosne koja je otkrila popravku ljudske DNK'

Drski napad na Grbavici: Pijan napao policajca, povrijeđen je

Drski napad na Grbavici: Pijan napao policajca, povrijeđen je

"Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su pomenuto vozilo zatekli na parking-prostoru. Na mjestu suvozača bio je B. P. iz Šipova, a odmah po prilasku policijskih službenika, vozilu je prišao i M. T., te je počeo da ih vrijeđa upućujući im pogrdne riječi", navodi se u saopćenju.

M. T. se, kako dodaju, oglušio na upozorenje policajaca da prestane s narušavanjem javnog reda i mira i nastavio da ih vrijeđa, te je i fizički nasrnuo na njih, nakon čega je uhapšen.

"Tom prilikom dva policijska službenika su zadobila lakše povrede. Prilikom lišenja slobode M. T., suvozač iz vozila B. P. je prišao policijskim službenicima i ometao ih u hapšenju, nakon čega je pobjegao s lica mjesta.

Isti je pronađen i lišen slobode, te mu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana Zakona o javnom redu i miru RS", rekli su u policiji.

Šipovljanina M. T. terete za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i protiv njega će biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

I Miloš S. iz Milića prijavljen je tužilaštvu zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti jer je udario policajca koji je ispred pekare sprečavao osumnjičenog u napadu na E. M. iz Bratunca.

Naime, Policijskoj stanici Bratunac je 5. jula oko 1.10 prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u Bratuncu, a policajcu koji je intervenisao i sprečavao tuču nanesene su povrede, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije