Incident u bh. gradu: Napao komunalnog policajca, istrgnuo mu zapisnik i vrijeđao ga

0
Radiosarajevo.ba
Incident u bh. gradu: Napao komunalnog policajca, istrgnuo mu zapisnik i vrijeđao ga
Foto: MUP RS / Policija, MUP RS / Ilustracija

Protiv Lj. M. iz Bosanske Gradiške bit će pokrenut prekršajni postupak zbog ometanja rada komunalnog policajca kome je istrgnuo zapisnik iz ruke i upućivao pogrdne riječi.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave (PU) Boanska Gradiška, staničnom odjeljenju policije Podgradci u četvrtak, 7. decembra, obratio se radnik komunalne policije grada Bosanske Gradiška, te je prijavio da ga Lj. M. i D. Š. iz Dervente ometaju u njegovom postupanju komunalno inspekcijskog nadzora.

"Po prijavi je postupio policijski službenik Staničnog odjeljenja policije Podgradci koji je potvrdio navode prijave te utvrdio da je javni red i mir narušen od Lj. M. na način što je istrgnuo zapisnik iz ruke radnika komunalne policije i istom upućivao pogrdne riječi", istakli su u PU Gradiška.

Nermin Nikšić: 'Svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane'

Nermin Nikšić: 'Svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane'

U saopćenju se navodi da je o svemu obaviješten i dežurni sudija za prekršaje Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci koji se izjasnio da se po kompletiranju predmeta Osnovnom sudu Bosanska Gradiška, dostavi zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u redovnoj proceduri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije