Incident u Banjoj Luci: Pretukli maloljetnike, napadnut i policajac

0
Radiosarajevo.ba
Incident u Banjoj Luci: Pretukli maloljetnike, napadnut i policajac
FOTO: Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Dvojica Banjalučana uhapšeni su zbog sumnje da su povrijedili dvoje maloljetnika (17) u banjalučkom klubu, a potom je jedan od njih napao i policajca.

Kako pišu Nezavisne, radi se o Danilu S. i Vladanu D.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Banja Luka, jučer su uhapsili D. S. zbog sumnje da je počinio krivična djela tjelesna povreda i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i V. D. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo telesna povreda. 

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Redovni poslovi i zadaci 

"Policijski službenici su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka uočili povrijeđena dva maloljetna lica. Preduzimanjem operativnih mjera i radnji utvrđeno je da su maloljetna lica tjelesne povrede zadobila u ugostiteljskom objektu u Banja Luci od strane D. S. i V. D", navodi se u saopćenju.

Tokom postupanja, kako se navodi, D. S. je fizički napao policajca. Maloljetnicima je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetsko kliničkom centru RS. 

Odbili testiranje 

"Osumnjičena lica su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola i tom prilikom je kod D. S. utvrđeno 0,53 promila, a kod V. D. 0,79 promila alkohola u organizmu, dok su odbili da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo opojnih droga", navodi se u saopćenju.

O slučaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenim krivičnim djelima, te da se nakon kompletiranja dokumentacije dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije