Bore im se za život: Otac i kćerka (4) u teškom stanju nakon udesa kod Teslića

Radiosarajevo.ba
Bore im se za život: Otac i kćerka (4) u teškom stanju nakon udesa kod Teslića
Foto: Srpskainfo / Ilustracija(Na fotografiji nije događaj iz teksta)

Teslićanin Zoran Livnjak (45) i njegova četvorogodišnja kćerka S.L. nakon stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila noćas imaju teške povrede glave, životno su ugroženi i prognoze njihovog zdravstvenog stanja su neizvjesne, potvrđeno je Nezavisnim.

Kako je potvrđeno iz UKC RS, noćas oko u 2.30 časova Z.L. i S.L. su sanitetskim vozilom Službe hitne pomoći Doboj dovezeni u Urgentni centar UKC RS.

"Pacijent Z.L. je hospitalizovan u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS sa teškim povredama glave zadobijenim u saobraćajnoj nesreći", naveli su iz UKC RS.

Prema riječima Bojana Tomanića, dežurnog doktora u Klinici pacijent je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, životno je ugrožen i sve dalje prognoze u vezi njegovog zdravstvenog stanja su preuranjene.

"Pacijentica S.L. (4) hospitalizovana je u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje - Odjeljenje intenzivne njege s teškim povredama glave zadobijenim u saobraćajnoj nesreći", naveli su iz UKC RS.

Prema riječima Dejana Nikića, dežurnog anesteziologa u Klinici pacijentica je priključena na aparate za mehaničku ventilaciju, životno je ugrožena i sve dalje prognoze u vezi njenog zdravstvenog stanja su preuranjene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije