Ilidža: Uhapšen pod sumnjom da je aktivirao eksplozivnu napravu ispred fast fooda

Radiosarajevo.ba
Ilidža: Uhapšen pod sumnjom da je aktivirao eksplozivnu napravu ispred fast fooda

Policijski službenici Kantona Sarajevo proteklog su vikenda uhapsili P.M., rođenog 1984. u Rogatici, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo  - izazivanje opće opasnosti.

Naime, 17. januara oko 2.20 sati, obaviještena je IV Policijska uprava da su u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, ispred UO Fast food “Ago”, nepoznate osobe aktivirale nepoznate eksplozivne naprave. 

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na objektu nastupila materijalna šteta.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 15.30 sati, policijski službenici su pronašli i lišili slobode P. M.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a P. M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedenog lica, saopćeno je iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije