Horor u Ljubuškom: Sin osumnjičen da je ubio oca

0
Radiosarajevo.ba
Horor u Ljubuškom: Sin osumnjičen da je ubio oca
Foto: MUP ZHK / Policija / Ilustracija

Prema izvještaju Policijske uprave Ljubuški, jučer oko 18 sati, prijavljeno je ubojstvo koje je navodno počinjeno od strane osobe A. P. (1993.) nad njegovim ocem V. P. (1959.)

Policija je odmah reagirala na prijavu te su na mjesto događaja upućeni policijski službenici Policijske uprave Ljubuški te hitna pomoć Doma zdravlja Ljubuški.

"Dolaskom na porodičnu kuću pronađeno je tijelo V.P. s vidljivim povredama koje ukazuju na nasilnu smrt uzrokovanu intervencijom druge osobe", potvrdili su za hercegovina.info iz MUP-a Zapadnohercegovačkog Kantona.

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Osoba A.P., koja je poznata kao registrirani duševni bolesnik, također se nalazila na mjestu događaja te je odmah privedena. Dežurni Kantonalni tužioc u Širokom Brijegu obaviješten je o situaciji i postupcima koji su poduzeti.

Uz prisustvo dežurnog Kantonalnog tužioca i mrtvozornika, policijski službenici PU Ljubuški proveli su uviđaj na mjestu događaja. Tijelo preminulog V.P. prevezeno je u gradsku mrtvačnicu 'Bijeli Brijeg' u Mostaru, gdje će se izvršiti obdukcija radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Istraga ove tragične situacije nastavlja se, a policijski službenici PU Ljubuški poduzimaju sve potrebne korake kako bi se rasvijetlili svi detalji ovog zločina. Prema informacijama iz Policijske uprave, slučaj je okarakteriziran kao krivično djelo ubistvo, što je kažnjivo prema članku 166 Kriivčnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije