Hapšenje zbog posjedovanja cigareta bez markica

Radiosarajevo.ba
Hapšenje zbog posjedovanja cigareta bez markica

Policijski službenici Četvrte policijske uprave jučer su u Trnovu oko 1 sat zaustavili su i kontrolirali putničko motorno vozilo marke Buick Rendesvouz CX2WD kojim je upravljao vozač Š.A., rođen 1989.godine u Nikšiću, nastanjen u Sarajevu, a na mjestu suvozača se nalazila Š.F., rođena 1962.godine u Foči, nastanjena u Sarajevu.

Prilikom pregleda vozila pronađena je i oduzeta veća količina cigareta, bez akciznih markica, za koje nisu mogli dokazati porijeklo. O svemu su obaviješteni tužioci Tužilaštva BiH i Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Spomenutog dana u 2:35 sati, Š.A. i Š.F. su privedeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 210. KZ BiH (Neovlaštena proizvodnja akciznih proizvoda).

Nakon završene kriminalističke obrade isti su otpušteni iz službenih prostorija. Protiv navedenih lica će biti poduzete zakonom predviđene mjere, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije