! / Hapšenje u bh. gradu: Pucali iz gasnog pištolja, pronađeno 28 čahura

27. 03. 2022. u 12:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina identifikovali su osobe koje su u Janji pucale iz gasnog pištolja.

Iz bijeljinske policije je saopćeno da je jučer u 8.20 sati prijavljeno da su se u toku noći u ulici 1. maja Janji čuli pucnjevi. Policija je na mjestu događaja pronašla tri čahure najvjerovatnije od gasnog pištolja.

Operativnim radom policija je došla do saznanja da je i u neposrednoj blizini starog motela u Janji u Lešničkoj ulici u toku noći bilo pucanje iz oružja, gdje je izvršen uviđaj i pronađeno je 28 čahura i jedan metak najvjerovatnije od gasnog pištolja.

Policija je identifikovala izvršioce i to V. Đ. iz Janje kod kojeg je pronađen gasni pištolj, dok je iz navedenog pištolja u ulici 1. maja pucala osoba A. K.

Ustanovljeno je da je u Lešničkoj ulici pucao M. B, koji je odbacio gasni pištolj koji je pronađen i uviđajem izuzet sa mjesta događaja.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji je naložio da se osumnjičeni prekršajno sankcionišu po Zakonu o oružju i municiji, te da se radi na identifikovanju eventualnih ostalih učesnika u navedenom događaju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA