Hapšenje: Sarajliji u kući našli kilogram spida i pištolj

0
Radiosarajevo.ba
Hapšenje: Sarajliji u kući našli kilogram spida i pištolj
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga uhapsili su osobu inicijala A. C. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Do hapšenja je došlo sinoć u 20.53 sata, precizirali su u saopćenju iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Na osnovu usmene naredbe Općinskog suda u Sarajevu, istražitelji su u ulici Bajrama Hasanovića, u općini Ilijaš, pretresli stan i prateće objekte koje koristi A. C.

"Tom prilikom su u kući pronašli i nakon pretresa oduzeli 20 komada pvc kesica bijele praškase materije (oko 1.000 grama) koja asocira na drogu Spid, i jedan pištolj marke Bereta, kalibra 765 mm, s jednim pripadajućim okvirom u kome se nalazilo sedam komada metaka kalibra 7,65 mm bez odobrenja nadležnog organa", istaknuto je u saopćenju.

Osoba koja je uhapšena predata je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

"Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela", navedeno je u saopćenju iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije