Hapšenje lažnog policajca u BiH: Pokušao iznuditi novac od sugrađanke

0
Radiosarajevo.ba
Hapšenje lažnog policajca u BiH: Pokušao iznuditi novac od sugrađanke
Foto: MUP RS / Policija RS / Ilustracija

Policija u Loparama uhapsila je V.S. iz te općine koji se lažno predstavio kao policajac, te prijeteći tražio novac od sugrađanke.

Kada mu je žena otvorila vrata prijetio joj upirući prstima, te tražio od žene novac. On je uhapšen jučer, 8. aprila. Nije mu uspjelo da joj uzme novac jer ga je sugrađanka uspjela izgurati i pozvati policiju.

Ovo krivično djelo je okvalifikovano kao pokušaj razbojništva. Kako je saopćeno iz Policijske uprave Bijeljina, nadležna policijska stanica o slučaju je obaviješena u nedjelju, 7. aprila.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Policiji je u večernjim satima oštećena prijavila da joj je nepoznata osoba kucala na vrata kuće, kojom prilikom se je lažno predstavila tražeći novac", navodi se u saopćenju PU Bijeljina.

Kako ističu, operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da je izvršilac V.S. sa područja općine Lopare. "Kod osumnjičenog V.S. pronađeni su i predmeti koje je koristio prilikom izvršenja djela", navode iz policije.

O ovom događaju je obavješten nadležni tužilac koji je naredio da se V.S. uhapsi i da se nadležnom tužilaštvu protiv njega dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Razbojništvo u pokušaju, prenosi Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije