Hapšenja na Sarajevskom aerodromu

Fena
Hapšenja na Sarajevskom aerodromu
Arhiv / Ilustracija
Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u utorak su na letu iz Minhena uhapšena tri državljana BiH.

Kako je saopćeno iz Granične policije BiH, A. M. (1972.) potraživao je Osnovni sud Zvornik zbog krivičnog djela „teška krađa“ i predat je službenicima Okružnog centra Istočno Sarajevo. M. S. (1985.) potraživao je Općinski sud Travnik zbog krivičnog djela „teška krađa“, dok je za S. B. (1975.) utvrđeno da je potražuje Općinski sud Sanski Most zbog krivičnog djela „krađa“. M. S. i S. B. predati su službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu za Dortmund u utorak je uhapšen bh. državljanin A.H. (1974.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Živinice zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog prometa“. Predat je službenicima Sudske policije Tuzla.

Istoga dana službenici Jedinice granične policije Doljani lišili su slobode državljanina BiH H. Š. (1969.) jer ga je potraživao Općinski sud Sarajevo zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Predat je službenicima Sudske policije Široki Brijeg, navodi se u saopćenju.     

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije