Haos u BiH: Duševni bolesnik palicom razbio policijsko vozilo, prijetio i nožem

0
Radiosarajevo.ba
Haos u BiH: Duševni bolesnik palicom razbio policijsko vozilo, prijetio i nožem
Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Pripadnici Policijske stanice Nova Topola jučer su u mjestu Mašići kod Bosanske Gradiške uhapsili duševno oboljelog muškarca iz ovog grada V. P. zbog nasilja u porodici, prijetnji policiji, oštećenja dva vozila i prozora na stambenom objektu.

Drama je počela jučer oko 10 sati kada su policajci došli u Mašiće po prijavi da je V. P. u toku noći polupalo više prozorskih stakala i dio namještaja u porodičnoj kući te upućivao prijetnje svojoj majci.

Osumnjičeni je pobjegao prije dolaska policije, ali je nedugo potom došao u dvorište, prijeteći policiji sa nožem u ruci. Nije se zaustavio te je drvenom palicom iz dvorišta polupao rotaciono svjetlo i oštetio poklopac motora na službenom vozilu policije.

Bakir Izetbegović: "Tražimo od EUFOR-a da spriječi okupljanje u Srebrenici"

Bakir Izetbegović: "Tražimo od EUFOR-a da spriječi okupljanje u Srebrenici"

On je zatim na lokalnom putu drvenom palicom oštetio i Peugeot, a potom ušao u kuću, gdje se zatvorio.

Komandir Policijske stanice Nova Topola je ostvario kontakt sa njim, ušao u kuću, nagovorio ga da odloži hladno oružje, a zatim ga uhapsio.

Pošto je riječ o duševno oboljeloj osobi kojem je oduzeta poslovna sposobnosti, lice je predato na Odjeljenje neuropsihijatrije Bolnice Bosanska Gradiška, odakle je uz asistenciju policajaca upućen na Kliniku za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjoj Luci, gdje je zadržan na liječenju.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka bit će dostavljen izvještaj protiv V. P. za počinjena krivična djela nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici, sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje i oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije