Haos u Banjoj Luci: Visočanka pretukla muškarca na autobuskoj stanici - uhapšena je

2
Radiosarajevo.ba
Haos u Banjoj Luci: Visočanka pretukla muškarca na autobuskoj stanici  - uhapšena je
Foto: MUP RS / Policija RS / Ilustracija

Nakon što su posvađali na Autobuskoj stanici u Banjoj Luci, V.D. je u alkoholisanom stanju napala muškarca, zbog čega je ubrzo i uhapšena.

Kako su saopštili iz Policijske uprave Banja Luka, sve se desilo u ponedjeljak, 1. augusta, kada su privedeni V.D. iz Visokog zbog sumnje da je počinila krivično djelo teška tjelesna povreda te V.B., također iz ove opštine, zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

"Nadležnoj policijskoj stanici, je u ponedjeljak oko 21.30 sati prijavljeno da je na prostoru Autobuske stanice u Banjoj Luci, nakon kraće verbalne rasprave nepoznata žena napala oštećeno lice, usljed čega je on zadobio tjelesne povrede u predjelu glave i ruke", navode iz PU Banja Luka.

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Dodaju da je njemu nakon toga ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske.

"Operativnim radom službenici su došli do saznanja da se u vezu sa napadom na oštećeno lice, može dovesti V.D., koja je pronađena i uhapšena. Prilikom hapšenja V.D. je podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu i tom prilikom je utvrđeno prisustvo od 1,73 g/kg alkohola u organizmu", navodi se u saopštenju PU Banja Luka.

Nesreća u Banjoj Luci: Na pješačkom prijelazu udario ženu i dijete u kolicima

Nesreća u Banjoj Luci: Na pješačkom prijelazu udario ženu i dijete u kolicima

Dodaju da je tokom preduzimanja mjera na licu mjesta, službenicima prišla osoba V.B. te ih je ometala u radu, a potom se oglušila o izdato naređenje policijaca, pa je također uhapšena.

Ističu da je i V.B. podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu te da je utvrđeno 1,66 g/kg alkohola u organizmu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije