Haos u Banjoj Luci: Tučnjava navijača nakon utakmice, ima povrijeđenih

0
Radiosarajevo.ba
Haos u Banjoj Luci: Tučnjava navijača nakon utakmice, ima povrijeđenih
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

U Banjoj Luci je petak, 20. oktobra, nakon utakmice Prve lige Republike Srpske između BSK-a i Rudar Prijedora, došlo je do sukoba navijača.

Banjalučka policija identifikovala je sve učesnike obračuna, u kojem su dvije osobe povrijeđene.

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka, 20. oktobra 2023. godine, preduzimanjem mjera i radnji, identifikovali su B. L. iz Banja Luke i još dva maloljetnika, također iz Banja Luke, koji su fizički napali dvije osobe u Banjoj Luci, te S. K. iz Banja Luke koji je pozivao na nasilje i podsticao na fizički napad učesnika sportske priredbe.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

"B. L. i dva maloljetnika sumnjiče se da su nakon završetka fudbalske utakmice Prve lige Republike Srpke, koja se odigrala u Banjoj Luci, fizički napali dva oštećena lica, na način da su im zadala više udaraca po cijelom tijelu, uslijed čega su oštećena lica zadobila povrede i ljekarska pomoć im je ukazana na Univerzitetskom - kliničkom centru Republike Srpske", saopćeno je iz PU Banja Luka.

Kako navode iz banjalulke policije, B. L. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, a prema maloljetnicima preduzete su mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

"S. K. je uhapšen zbog počinjenog prekršaja iz člana 3. stav 1. tačka 17. Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama i protiv navedenog lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom. S. K. je podvrgnut ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge 'THC' u organizmu", rečeno je iz policije.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac i tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, dežurni sudija Osnovnog suda u Banjoj Luci - Odjeljenje za prekršaje, kao i Centar za socijalni rad Banja Luka, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije