Haos u Banjoj Luci: Nasilno htjeli da uđu u stan pa lupali inventar u policijskoj stanici

0
Radiosarajevo.ba
Haos u Banjoj Luci: Nasilno htjeli da uđu u stan pa lupali inventar u policijskoj stanici
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

S. K. iz Laktaša i M. Z. iz Banja Luke osumnjičeni su da su udarali po ulaznim vratima i pokušavali da uđu u stan jedne osobe, a potom da su prilikom dovođenja u službene prostorije oštetili inventar policijske stanice.

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka izvršili su kriminalističku obradu S. K. i M. Z., zbog sumnje da su počinili krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

"Sumnjiče se da su 27. decembra 2023. godine oko 23 sata, u Banja Luci, udarali po ulaznim vratima i pokušavali da uđu u stan oštećenog kojom prilikom su na vratima nastala oštećenja. Potom su prilikom dovođenja u službene prostorije oštetili inventar policijske stanice. Obojica su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je kod S.K. utvrđeno prisustvo od 2,13, a kod M. Z. prisustvo od 1,93 promila alkohola u organizmu, navodi se u saopćenju PU Banja Luka.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

U saopćenju se dodaje da su osumnjičeni odbili da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo droga.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije