Hadžići: Starica nastradala u požaru

Radiosarajevo.ba
Hadžići: Starica nastradala u požaru

Sedamdesetpetogodišnja Aiša Karavdić iz Sarajeva nastradala je jutros u požaru koji je izbio u njenoj porodičnoj kući u ulici Donji Hadžići. 

Kako smo saznali u sarajevskoj policiji tragedija se dogodila jutros oko sedam sati kada su građani obavijestili IV PU, da je u ulici Donji Hadžići došlo do požara na kući u vlasništvu K. A. iz Sarajeva. 

Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo, ali borbu s vatrenom stihijom nije izdržala starica Karavdić. Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatirali su smrt žene. 

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, sudski vještak PPZ-a i sudski vještak medicinske struke, koji će utvrditi uzrok izbijanja požara, ali i smrti žene.

Tijelo preminule je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će biti izvršen vanjski pregled, a po potrebi i obdukcija. Nastavlja se rad na dokumentiranju navedenog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije