Hadžići: Kod ubijenog dječaka pronađene povrede po čitavom tijelu

Radiosarajevo.ba
Hadžići: Kod ubijenog dječaka pronađene povrede po čitavom tijelu

Tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu saslušala je majku Enu (25), djeda Emira (57), nanu Muniru (62), daidžu Kenana Lipu (31) te očuha Saliha Arnautovića, osumnjičene za monstruozno ubistvo četverogodišnjaka iz Hadžića.

Daidža Emir pušten je na slobodu nakon saslušanja, jer nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje.

''Protiv ostalo četvero osumnjičenih otvorena je istraga zbog krivičnog djela ubistvo na podmukao ili okrutan način, a nadležnom sudu upućen je prijedlog i da im se odredi mjera jednomjesečnog pritvora'' kazao je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Nakon saslušanja u policiji i Tužilaštvu, pojavili su se novi šokantni detalji ovog slučaja.

Kako Avaz saznaje, osim povreda glave nanesenih tupim predmetom, što je bio uzrok smrti, kod dječaka su po čitavom tijelu pronađene povrede.

''Kod dječaka su bili uočljivi tragovi zlostavljanja po čitavom tijelu. Zlostavljanje je trajalo duži vremenski period. Povrede su pronađene i na genitalijama četverogodišnjaka, i to nanesene kliještima i drugim oštrim predmetima. Dječaku je tijelo prženo i voskom od svijeće'', kazao je izvor Avaza blizak istrazi.

Kako saznajemo, istu izjavu majka Ena dala je istražiteljima, optužujući nevjenčanog supruga Saliha za ovo monstruozno zlostavljanje.

Naš izvor šokiran je zato što je dječak tako brutalno i dugo zlostavljan a da niko nije reagirao.

''Kakav je život živio i na koje je načine zlostavljan, tom dječaku je, očigledno, najbolje što se moglo desiti smrt. Ali, nije mi jasno da su to gledale komšije i drugi članovi porodice i da niko nije reagirao'', kaže naš izvor.

Majka dječaka u izjavama datim istražiteljima priznala je da je njen nevjenčani suprug dugo vremena maltretirao dječaka te da ga je ''mrzio zato što liči na oca''.

No, majka se tokom saslušanja, kako saznajemo, više brinula hoće li i na koliko godina biti osuđena nego što joj je dijete mrtvo.

Dječaku je prije dva mjeseca, kako su kazale komšije, bila slomljena i ruka. No, niko ga pet dana nije htio odvesti ljekaru iako je plakao od bolova. 

Kada ga je napokon odvela ljekaru, majka je tvrdila da je ona pala preko sina i slomila mu ruku. 

Kobnog dana, kako je majka kazala istražiteljima, očuh je tukao dječaka kaišom. Kako je izjavila, vjerovatno ga je tokom kaiša udario u glavu, što je uzrokovalo povredu usljed koje je dječak podlegao.

No, kako Avaz saznaje, povreda glave je takva da nije mogla biti nanesena tokom kaiša, morao je biti veći predmet. 

U izjavi za Avaz jedan od komšija kazao je da dječaka mjesecima nije viđao napolju. 

Prije dva mjeseca, kada ga je vidio, bila mu je slomljena ruka. 

Udruženje pedijatara primarne zdravstvene zaštite Sarajevo oglasilo se povodom ubistva četverogodišnjaka. 

''Povodom strašnog zločina koji se desio nad četverogodišnjim djetetom u Hadžićima, kao humanisti i stručnjaci te kao zaštitnici dječijih prava, izražavamo ogromnu zabrinutost. Ovaj gnusni čin kompletnoj društvenoj zajednici mora biti signal da se više osvrćemo oko sebe te da svi, u skladu sa svojim stručnim, a prije svega sa moralnim obavezama, učinimo sve kako se ovakvi događaji ne bi ponavljali'', navodi se u saopćenju Udruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije