Kamenovan autobus GRAS-a u naselju Buča Potok, povrijeđena putnica

Radiosarajevo.ba
Kamenovan autobus GRAS-a u naselju Buča Potok, povrijeđena putnica
Nepoznata osoba jučer je oko 21:50 sat napala, odnosno kamenovala autobus garažnog broja 303 koji je saobraćao na liniji br. 15 Željeznička stanica - Buča potok u Sarajevo te tom prilikom povrijedila jednu putnicu.

Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) GRAS ističu da se autobus kretao ulicom Adema Buće kada je u blizini pretposljednje stanice kamenom razbijeno vjetrobransko staklo iza drugih vrata autobusa i povrijeđena putnica u predjelu glave (desna arkada).

Putnica je kolima hitne pomoći prevezena u KUM, a uviđaj na mjestu događaja su obavili pripadnici Policijske uprave (PU) Novi Grad.

"Nažalost, ovakvi napadi nisu rijetkost, tako da smo slične situacije na ovoj liniji imali 16. i 17. decembra 2017. godine kada su na istoj lokaciji u večernjim satima od nepoznate osobe kamenovani autobusi pri čemu je lakše povrede zadobio jedan putnik, te nanesena materijalna šteta preduzeću. Ne možemo da ne izrazimo razočaranost u ovakvim situacijama jer najveću štetu trpe naši korisnici iz razloga što se dovodi u pitanje sigurnost putnika i odvijanje prijevoza", navode iz GRAS-a.

Iz ovog javnog preduzeća upućujuo apel građanima za korektan odnos prema putnicima, službenim osoba i vozilima GRAS-a kako bi građanima omogućili siguran i neometan javni gradski prijevoz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije