Granična policija BiH: Zaplijenjeno 4.000 kutija cigareta

Radiosarajevo.ba
Granična policija BiH: Zaplijenjeno 4.000 kutija cigareta

Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje su jučer u 19 sati na lokalitetu Mrežica na području Bileće spriječili krijumčarenje 4.000 kutija cigareta marke „Ronhill“ i „Trokadero“, ukupne vrijedosti 14.700 KM.

Kako nam je saopćeno iz Granične policije BiH, grupa lica koja je nosila pakete cigareta primijećena je na makadamskom putu iz pravca Crne Gore. Kada su ih granični policajci pokušali zaustaviti, razbježali su se i odbacili cigarete. Jedno lice je uhvaćeno, a radi se o državljaninu BiH, S. P. (1993.+).

Lice je privedeno u sjedište jedinice gdje je ispitano u svojstvu osumnjičenog i protiv njega bit će podnesen izvještaj zbog krivičnog djela - krijumčarenje. Cigarete su privremeno oduzete. O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH.

Istoga dana, službenici ove jedinice su na ulazu u BiH na MGP Rača lišili slobode državljanina BiH i SAD-a, S. S. (1975) jer je graničnim provjerama ustanovljeno da je za njim Centar javne bezbjednosti Bijeljina raspisao potragu zbog krivičnog djela - zlostavljanje.  

Lica su predata službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije