Granična policija BiH: Uhapšeni bh. državljani zbog krijumčarenja migranata

0
Radiosarajevo.ba
Granična policija BiH: Uhapšeni bh. državljani zbog krijumčarenja migranata
Foto: Granična policija BiH / Uhapšeni migranti (Na fotografiji nije prikazan događaj iz teksta)

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Hum, 4. aprila 2024. godine, uhapsili su državljanina BiH, M.F. (1961.), nakon što je otkriven u krijumčarenju 11 osoba afroazijskog porijekla na području Čajniča.

Migrante je krijumčario u putničkom motornom vozilu VW, nacionalnih oznaka Savezne Republike Njemačke. Krijumčarenje je spriječeno u saradnji sa službenicima Policijske stanice Čajniče.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad su na području Višegrada spriječili krijumčarenje 13 osoba afroazijskog porijekla. Ove migrante je krijumčario bh. državljanin, Đ.M. (1986.), i to u vozilu Mercedes, nacionalnih oznaka BiH.

Lorkowski: 'Ukoliko ne provede reforme, BiH će platiti dva puta'

Lorkowski: 'Ukoliko ne provede reforme, BiH će platiti dva puta'

Prethodno, 29. marta 2024., pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda GPBiH Istok Višegrad, spriječili su bh. državljanina, J.V. (1994.), u krijumčarenju četiri osobe afroazijskog porijekla na području Višegrada. Migrante je krijumčario u vozilu Škoda, bh. nacionalnih oznaka.

O navedenim događajima su obaviješteni dežurni tužioci Tužilaštva BiH, prema čijim su nalozima osumnjičene osobe uhapšene i protiv istih će biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Krijumčarenje osoba Tužilaštvu BiH.

Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Sirije i Afganistana. Svi strani državljani su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, stoji u saopćenju Granične policije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije