Građani održali protest u znak podrške porodici Soldo

Fena
Građani održali protest u znak podrške porodici Soldo
Uprkos kiši, više stotina građana Širokog Brijega danas je u središtu grada održalo mirni protest.

Ovi protestom su iskazali nezadovoljstvo policijskom istragom koja se vodi u slučaju Mile Solde, mladića koji je prije više od mjesec i pol dana dana teško povrijeđen na rođendanskoj zabavi u Širokom Brijegu.

Mile Soldo je, kako tvrde on i njegovi roditelji, pretučen na rođendanskoj zabavi. Ničega se sa zabave ne sjeća, kao ni 21 svjedok kojeg je ispitala policija.

Policija njegov slučaj vodi kao nezgodu.

Osobe s rođendana tvrde kako je na mladića pao gol, međutim, pojedine osobe navode kako ozlijede upućuju na to da je gol trebao pasti nekoliko puta da bi mu zadao povrede koje je Mile imao.

Protest je započeo u pet minuta do 12 sati, a organizirala ga je Udruga zaboravljenih branitelja ZHŽ-a čiji su predstavnici zatražili ostavke načelnika Policijske uprave Široki Brijeg te odgovornog županijskog tužitelja Tužiteljstva ZHŽ-a.

Građani su tijekom prosvjeda tražili da im se obrati i gradonačelnik Miro Kraljević što je on i učinio, ali je njegov govor u više navrata bio prekidan uzvicima i zvižducima, javljaju lokalni mediji.

Kraljević je u svom govoru ponovio da dijeli odgovornost, kao roditelj, i kao gradonačelnik, te je pozvao nadležna tijela da odrade svoj posao.

 Protest je završio oko 12:30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije