Gradačac: U požaru na pijaci izgorjelo preko 450 prodajnih objekata, uskoro gradnja novih (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Gradačac: U požaru na pijaci izgorjelo preko 450 prodajnih objekata, uskoro gradnja novih (FOTO)
/ Gradačac: U požaru izgorjelo preko 450 prodajnih objekata, FOTO: Nove pijace Gradačac

U požaru koji je jutros zahvatio  novu tržnicu Arizona u općini Gradačac, izgorjelo je preko 450 prodajnih objekata, kazao je direktor tržnice Senad Ibrahimović.

On je kazao da je požar izbio u 4 sata i 10 minuta na jednom od prodajnih objekata i da  se veoma brzo proširio na susjedne objekte.

"Ja sam bio tu za nekih 20-tak minuta a požar je zahvatio veći dio tržnice. Vatrogasci su veoma brzo došli iz Gradačca a nakon njih i mnogi drugi, međutim, tu vatrenu stihiju je nemoguće bilo zaustaviti", istaknuo je Ibrahimović.

Dodao je da se požar strahovito brzo širio i da se u konačnici uspjelo spasiti svega desetak posto prodajnih objekata.

"Naša procjena je da je izgorjelo negdje oko 450 objekata površine negdje od po 16 četvornih metara", rekao je Ibrahimović.

Preduzeće Nove pijace oglasilo se i saopćenjem u kojem navodi da će Nova pijaca d.o.o uskoro uz obećanu pomoć Općine Gradačac u najraćem mogućem roku krenuti s rekonstrukcijom i izgradnjom novih objekata za prostor pijace.

Na ovom pijaci bilo je zaposleno oko 1000 radnika, od nje je živjeko oko 5000 stanovnika.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije