Goražde se oprašta od ubijenog bivšeg nogometaša Almira Raščića

0
FENA
Goražde se oprašta od ubijenog bivšeg nogometaša Almira Raščića
Foto: FENA / Posljednji oproštaj od Almira

Goražde se danas oprašta od bivšeg nogometaša Almira Raščića, koji je preminuo u ponedjeljak, 23. januara od posljedica povreda zadobijenih u napadu 13. januara, kada je upucan u glavu.

Dženaza i ukop Almira Raščića obavljeni su na gradskom mezarju Kolijevke. U isto vrijeme u Sinan-begovoj džamiji u Goraždu je proučen i tevhid.

Stotine građana prisustovalo je komemoraciji održanoj u velikoj sali Centra za kulturu Goražde, dok je u BPK Goražde odlukom kantonalne vlade proglašen Dan žalosti.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Povodom ubistva Almira Raščića: 27. januar proglašen Danom žalosti u BPK

Povodom ubistva Almira Raščića: 27. januar proglašen Danom žalosti u BPK

Uz riječi saučešća porodici ubijenog Raščića, na komemoraciji su se obratili predstavnici Nogometnog saveza, kantonalni i općinski zvaničnici te sugrađani, dijeleći bol zbog tragičnog gubitka, uz poruke da ubica mora biti pronađen i adekvatno kažnjen.

"Danas je težak dan za sve nas, posebno za porodicu koja se oprašta od svog Almira. I mi se opraštamo od našeg Almira, uvaženog delegata u Skupštini Nogometnog saveza BiH, predanog sportskog radnika bogate fudbalske karijere, brižnog oca, dobrog supruga, plemenitog sina i voljenog brata. Teško je pronaći riječi utjehe u ovakvim trenucima. Preranim odlaskom našeg Almira sportska zajednica je izgubila mnogo" kazao je predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković.

Almirovi prijatelji i sugrađani poručili su da on neće biti zaboravljen, uz poziv nadležnim organima da otkriju i procesuiraju počinitelja gnusnog napada na nevinog čovjeka. Na komemoraciji su pročitane i neke od poruka sugrađana, nakon što je Almir izgubio bitku za život.

Tužilaštvo najavilo koje će korake poduzeti u slučaju ubistva Almira Raščića, uključeni SIPA i FUP

Tužilaštvo najavilo koje će korake poduzeti u slučaju ubistva Almira Raščića, uključeni SIPA i FUP

"Nikad tužniji januar i početak nove godine, u kojem smo izgubili već nekoliko naših sugrađana, čijim je odlaskom ostalo siromašnije za svu dobrotu, ljubav i plemenitost. Koliko si bio omiljen, koliko su te voljeli, najbolje govore komentari na društvenim mrežama i muk i nevjerica koji su zavladali gradom. Jedno ti možemo obećati, nećemo se smiriti dok ne pronađemo ubicu ili ubice, čiji nas je kukavički, mučki čin sve zgrozio" kazao je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

Podsjetimo, bivši nogometaš Almir Raščić napadnut je u noći 13. januara dok se kretao prema parkingu stambene zgrade u kojoj je živio, kada mu je za sada nepoznata osoba pucala u glavu. Od posljedica povreda preminuo je 23. januara na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Almir Raščić je bivši nogometaš Željezničara, Goražda, Veleža, Olimpika i Azota.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije