Goran Đukić oslobođen optužbi za iznudu 55.000 KM

Radiosarajevo.ba
Goran Đukić oslobođen optužbi za iznudu 55.000 KM

Goran Đukić (41) iz Banje Luke oslobođen je jučer u banjalučkom Okružnom sudu optužbe da je pokušao iznuditi 55.000 maraka od banjalučkog biznismena Slavka Rogušića.

Kako je obrazložila predsjedavajuća Sudskog vijeća, optuženi je oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Sudija Vesna Stanković Čosović je pojasnila da vijeće smatra da tužilaštvo nije dokazalo da je Đukić angažirao Radovana Lukajića i nepoznatu osobu da od Rogušića iznude novac.

Ona je pojasnila kako je nesporno da je Lukajić primijenio ozbiljnu prijetnju prema Roguljiću radi naplate duga 55.000 maraka prema Đukiću. Međutim tužilaštvo nije dokazalo da je to tražio optuženi.

Prema navodima u optužnici, Đukić se teretio da je angažirao Radovana Lukajića koji je u bjekstvu i nepoznatu osobu da iznude 55.000 konvertibilnih maraka koje Rogušić duguje Đukiću. Tako, tužilaštvo nije dokazalo da je rađeno prema naredbi Đukića kada su Lukajić i za sada nepoznata osoba predstavivši se kao policajci upali u Roguljićev stan u Beogradu gdje su zatekli njegovu suprugu. 

Lukajić je tada rekao Roguljiću da neće izaći iz stana dok im ne preda 55.000 konvertibilnih maraka koje duguje Đukiću. 

Roguljić je zatim pozvao zeta Milorada Kovačevića i rekao mu da razgovara putem telefona s Đukićem radi rješavanja ove situacije. Kovačević je pozvao Đukića i rekao mu da će dug preuzeti na sebe. Poslije toga Đukić je naredio Lukajiću da puste Roguljiće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije