Glumeći uticajnu ličnost prevario građane za 216 hiljada maraka

Anadolija
Glumeći uticajnu ličnost prevario građane za 216 hiljada maraka
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Policija je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijela izvještaj protiv I.Z. (rođen 1972. godine) iz Banjaluke zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prevara i na taj način prisvojio oko 216.600 KM.

Izvještaj je rezultat zajedničke akcije "Nalog" policijskih službenika policijskih uprava Banja Luka i Gradiška.

"I.Z. je osumnjičen da je od 1998. godine do jula 2016. godine, na području grada Banje Luke i opštine Gradiška, predstavljajući se kao poznata i uticajna ličnost, dovodio u zabludu oštećene da im može obezbjediti zaposlenje, dobijanje odgovarajuće stručne spreme, dobijanje kreditnog plasmana, posredovanje u prodaji prehrambenih artikala, mašina i druge robe na osnovu usmenog dogovora sa oštećenima od njih uzimao novac koji je zadržao za sebe i trošio za svoje lične potrebe", navodi se u saopštenju Policijske uprave Banja Luka.

Saopšteno je i da je "osumnjičeni iskorištavao tešku situaciju oštećenih i sa njima je najčešće dogovarao sastanak na poznatijim mjestima gdje se pojavljivao sa iznajmljenim skupocjenim vozilima i obučen na način da je ostavljao utisak da se radi o uticajnoj osobi koja može da realizuje dogovor, te ih na taj način dovodio u zabludu da će za uzeti novac završiti obećani posao".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije