Misterija nestanka Nevzete Solak: Objavljeno gdje je zadnji put viđena u Sarajevu

7
Radiosarajevo.ba
Misterija nestanka Nevzete Solak: Objavljeno gdje je zadnji put viđena u Sarajevu
Foto: GSS Novi Grad Sarajevo / Gdje je nestala Nevzeta Solak?

Četvrti dan potrage za nestalom Nevzetom Solak iz Sarajeva nema pomaka, potvrđeno je iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo.

Solak je nestala 20. februara 2022. godine.

Tada je izašla iz porodične kuće u naselju Zabrđe, oko 13.05 sati, i uputila se prema autobusu Rajlovac - što su i zabilježile nadzorne kamere sa obližnjih stambenih i poslovnih objekata.

Solak nakon toga ulazi u autobus koji prevozi putnike Rajlovac-Željeznička stanica (u 13.40 sati).

Kako se doznaje, svjedokinja je potvrdila da je vidjela nestalu u autobusu te da je izašla na Željezničkoj stanici.

Ono što je novi trag u potrazi jesu snimci s nekoliko nadzornih kamera gdje se vidi da se Solak nakon toga kretala prema Zemaljskom muzeju i da je u 14:22 časova primjećena na tramvajskoj stanici prema gradu odnosno prema Baščaršiji.

"Kao činjenicu uzimamo da nemamo poslije 20.02.2022. godine zabilježenu potvrdu kretanja nestale. Svaku dojavu naših sugrađana naši pripadnici/pripadnice provjeravaju ali na žalost bez pomaka.

Mjesto zadnjeg viđenja je potvrđeno zvanično - tramvajsko stajalište kod Zemaljskog muzeja prema Baščaršiji, 20. februara 2022. godine u 14.22 časova", navode iz GSS-a. 

Opis nestale Nevzete Solak:
-1959. godište;
-visina oko 160 cm;
-težina oko 65 kg;
-svijetlo plava marama;
-crna duža jakna;
-crne hlače;
-crne cipele;
-crna kožna torbica sa dokumentima;
-šareni kišobran sa cvijetnim detaljima;

Ovom prilikom molimo sve naše sugrađane ukoliko primijete nestalu da nas obavjeste na dežurne brojeve GSS Novi Grad Sarajevo (+387 33 778 980, +387 62 112 700, +387 62 672 772 (viber broj)) ili na OC CZ Novi Grad Sarajevo ili na broj Policije 122.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije