Gdje je kraj ovom čovjeku: Ranije ukrao protezu, opet opljačkao invalida

0
Radiosarajevo.ba
Gdje je kraj ovom čovjeku: Ranije ukrao protezu, opet opljačkao invalida
Foto: Printscreen / Nezavisne / Ranko Rakić: Poznati kradljivac

Stari policijski znanci Ranko Rakić i Dragan Jelača uhapšeni su u Banjoj Luci zbog sumnje da su opljačkali osobu sa invaliditetom, koju su oborili na zemlju i od koje su oteli ruksak sa cigaretama i manjom količinom novca.

Ovu informaciju objavile su Nezavisne.

Kako je potvrđeno Banjalučanin Ž. U. koji je osoba sa invaliditetom i koristi štaku, prijavio je sinoć da su mu dvojica muškaraca prišla s leđa u naselju Lauš oborili ga na zemlju i uzeli torbu sa ličnim stvarima.

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

Samo dva sata kasnije u naselju Borik policija je naišla na ove veoma poznate lopove kod kojih je i pronašla predmete koji su ukradeni od Ž. U.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Banja Luka, sinoć oko 23 sata, oštećeni je prijavio dvije nepoznate osobe da su mu prišle iza leđa, oborili ga na zemlju i uzeli torbu u kojoj se nalazila manja količina novca, mobilni telefon i lične stvari.

"Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su potvrdili navode prijave, te o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio policijskim službenicima preduzimanje svih radnji u cilju dokumentovanja izvršenog krivičnog djela teška krađa", navaodi se u saopćenju.

Dodaju da su operativnim radom, policajci sinoć oko jedan sat uhapsili D. J. i R. R. kod kojih su pregledom pronađene stvari proistekle izvršenjem krivičnog djela.

Rakiću i Jelači krađe nisu nepoznate i obojica su veoma dobro poznati policiji.

Rakiću ovo čak nije ni prvi put da opljačka osobu sa invaliditetom. On je nedavno i osuđen na pet godina zatvora u banjalučkom Okružnom sudu jer je na Badnji dan opljačkao Banjalučanina Ljubomira B. kojem je upao u kuću dok je spavao i osim novca uzeo torbicu sa dokumentima i protezu za nogu.

Prema presudi, Rakić je 6. januara oko 22 sata ušao u kuću Ljubomira B., zatekao ga na spavanju te ga je osvijetlio mobilnim telefonom kako bi ga probudio i tražio novac.

Oštećeni je razbojniku dao novčanik u kome je bilo 200 KM, a optuženi je izlazeći iz kuće uzeo ortopedsku protezu za lijevu nogu, štaku, mobilni telefon i mušku tašnu i pobjegao.

Rakić je jedan od najpoznatijih lopova u Banjoj Luci i okolini a u svojoj kriminalnoj biografiji ima više od 100 počinjenih krivičnih djela i često je hapšen zbog krađa oduzimanja i oštećenja tuđe stvari, teških krađa, teških tjelesnih povreda i drugih krivičnih djela.

Čim bi se našao na slobodi, Rakić bi nastavio s činjenjem krivičnih djela.

Između ostalog, poznat je i po tome što je ispred butika u banjalučkom naselju Lauš ukrao lutku sa izloga te počeo bježati s njom, što su zabilježile i kamere.

Također, i njemačka policija ga je sumnjičila da je u toj zemlji do 2016. godine bio počinio više krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije