Galama ih skupo koštala: Policija oduzela Audi, ukrali i kravu

1
Radiosarajevo.ba
Galama ih skupo koštala: Policija oduzela Audi, ukrali i kravu
Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Dvojicu Prnjavorčana skupo je koštala galama jer kada su ih građani prijavili, policija je doslovno imala pune ruke posla, a kazne su im se samo nizale jer su policajci otkrili brojne neregularnosti u kojima su se oglušili o zakon.

Prnjavorska policija je u ponedjeljak pola sata poslije ponoći u mjestu Donji Galjipovci uhapsila L. V. iz Prnjavora zbog prekršaja remećenja javnog reda i mira i proizvodne i prometa opojnih droga a njegovog sugrađanina D. P. zbog narušavanja javnog reda i mira.

"L. V. je po uočavanju policijskih službenika ispod parkiranog Audija bacio PVC vrećicu. Na licu mjesta izvršen je uviđaj i tom prilikom pronađena je i oduzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu", navodi se u saopćenju Policijske uprave Banja Luka.

Ovo su imena trojice uhapšenih u BiH: Na Tiktoku tvrdili da znaju gdje je nestala Danka (2)

Ovo su imena trojice uhapšenih u BiH: Na Tiktoku tvrdili da znaju gdje je nestala Danka (2)

Također dodaju da je provjerama Audija utvrđeno da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake, koje su 4. juna 2022. godine ukradene sa Fiata iz Prnjavora, te su privremeno oduzete.

"Utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je navedeno vozilo predmet carinskog prekršaja, te je isto od L. V. privremeno oduzeto i bit će predato Upravi za indirektno oporezivanje BiH", navodi se u saopćenju.

D. P. i L. V. su potom kriminalistički obrađeni i terete ih da su počinili krivično djelo teška krađa tokom decembra 2021. na području općine Prnjavor i dva krivična djela krađa, a 3. i 4. juna 2022. godine, na području općina Prnjavor i Srbac.

Kako pišu Nezavisne, između ostalog je utvrđeno da su ukradene tablice stavili na automobil koji su koristili pri krađi krave u Srpcu.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i dežurni sudija Osnovnog suda u Prnjavoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije